Racio

Emoce

Eccentric Club to čte za vás

Každý vlastník mobilního telefonu má dnes lepší možnosti spojení, než měl prezident Spojených států před pětadvaceti lety. Kdokoli s připojením na internet má lepší přístup k informacím, než měl jakýkoli člověk na Zemi před pouhými patnácti lety. Prožíváme dobu exponenciálního nárůstu informací. Ale s nárůstem informací bohužel přišel i nárůst informačního balastu.

Kniha Nate Silvera Signál a šum dnešní situaci popisuje jako stav, kdy je informací k dispozici tolik, že klíčovým úkolem se stává odlišit od sebe ty, které mají hodnotu – „signál“, od informací, které hodnotu nemají a je jich většina – „šum“.

Eccentric Club založil tento web, protože nejsme spokojeni s průměrnou debatou. Zbytečné informace jako viry skáčou do hlav a podobny rýmě následně spouštějí zbytečné komentáře. Skoro jako bychom už diskusi nevedli my, ale ona vedla nás. Člověk se ráno připojí ke kompu a hle – vidí hotovou debatu, stačí se přidat na černou či na bílou stranu, případně do tématu více či méně vtipně kopnout. Takovému vývoji se chceme rázně postavit!

Na našem webu najdete výhradně krátké a hutné informace, které považujeme za užitečné pro život vnímavého člověka v 21. století. Půjde buď o originální úvahy nebo o stručná shrnutí textů ze světových (nebo výjimečně i domácích) zdrojů, které budou zakončeny odkazem na původní články nebo videa. Díky nám objevíte servery a autory, o jejichž existenci jste neměli tušení. Rychle a s vždy jasným zdůvodněním, čím vás daná věc může obohatit.

Co mají všechny naše texty společného?

Stručně řečeno – oslavu jinakosti. Zajímají nás lidé, kteří se vyhraňují proti průměrnosti. Kteří se s průměrnosti střetli, sami přicházejí s alternativním návodem na použití světa, chovají se jinak nebo excentricky. Anebo jen mají odlišné (avšak argumenty podložené a prakticky využitelné) názory na bytí než běžná populace.

Být excentrikem je pro nás normální postoj zdravého člověka ve světě, kde stará centra ztratila svoji gravitační váhu a nová se právě teď tvoří.

Články jsou rozděleny do dvou oddílů – na emoceracio. Na legendární otázku, jestli mohou rozum a cit být v protikladu natrvalo, odpovídáme: ano, jen ať jsou v protikladu, pokud jsou v rovnováze.

Sledujte naši FB stránku https://www.facebook.com/eccentricclub – ať se vám zobrazí všechny naše příspěvky. Nikdy jich nebude víc jak jeden denně a každý bude stát za to.

Přejeme vám úspěšný a šťastný rok 2015!
Eccentric Club