Racio

Emoce

Mohly by tyto hodinky poupravit vnímání času?

Mohly by tyto hodinky poupravit vnímání času?

Na Kickstarteru se nedávno objevil projekt designových hodinek, které svým originálním zpracováním přinesly jiný pohled na funkci dnes už hlavně módního doplňku. Designér se rozhodl vytvořit hodinky, které budou v každém okamžiku připomínat, jak moc cenný čas sám o sobě je. Snaží se to vyjádřit unikátním designem, který výrazně akcentuje uplynulý a “ukrytý” čas.

Výsledného efektu má být dosaženo skloubením uměleckého zpracování a minimalistických hodinek. Princip ztraceného času je vyjádřen ciferníkem vyplněným přechodem, který zobrazuje uplynulý čas v temných odstínech, na rozdíl od času nadcházejícího, jenž je zobrazen odstíny světlými. Inspirací pro toto řešení bylo ochranné zbarvení chameleona, který ke skrývání sama sebe využívá podobného mechanismu.

Účelem těchto hodinek má být soustředění se na současnost – místo utápění se v minulosti nebo posedlé fascinaci budoucností. Původním impulsem k vzniku projektu bylo autorovo zjištění, že většina jeho času je vysávána mnohými zbytečnými a neproduktivními činnostmi. V současné době, kde se pozornost bere jako obchodní artikl, by měl tento produkt pomoci lépe nahlížet na svůj drahocenný čas.

Projekt zvaný “The Hidden Time Watch” na Kickstarteru vybral skoro třikrát více, než byl původní cíl. První hotové hodinky by se měly na trhu objevit koncem tohoto roku.